אתם זוג דתילונים, כיצד נתכנן חופשת קיץ משפחתית השנה?

פנו למומחים של התקשרות זוגית

או חייגו עכשיו:

כל המאמרים

או חייגו עכשיו:

יולי אוגוסט בפתח וזוגות רבים בישראל מתכננים חופשת קיץ משפחתית, כזו שתעניק אנרגיה וגיבוש לכל המשפחה. ישנם זוגות שהחופשה שלהם נעשית בצורה ספונטנית, מחליטים על יעד, ו"זורמים" על כל מה שיש לו להציע, וזוגות אחרים מתוכננים יותר. אך מה יעשו זוגות מעורבים? הוא דתי והיא חילונית איך תיראה החופשה שלהם ?

בעוד עם ישראל יוצא בהמוניו למלונות בארץ ובחו"ל, מסעדות ים ובריכה, לזוגות מעורבים חילוניים ודתיים, החופשה הופכת להיות מורכבת יותר. ישנם קשיים סביב סוגיות הלכתיות ורוחניות בנושאים רבים במהלך החופשה, דוגמת יציאה לים או ארוחה במסעדה, סגנונות הבילוי ואופי החופשה.  תחושת הספונטניות נמוגה ויש צורך לנהל את החופשה בחכמה וברגישות על מנת שתשיג את מטרתה ולא תפגע במרקם העדין של הזוגיות. עמותת התקשרות – מחברים קצוות בבית, מסייעת לזוגות מעורבים למצוא את הדרך שלהם לבניית זוגיות מוצלחת ופתרון קונפליקטים, בין השאר גם בנושא תכנון חופשת קיץ משפחתית.

תרצו לשמוע עוד על תכנית "התקשרות זוגית"?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם:

חופשת קיץ כמראה לזוגיות מעורבת דתיים וחילוניים

בעלי חזר בתשובה – איך אפשר לצאת לחופשה? אשתי התחזקה, האם נוכל ללכת למסעדה טובה בחו"ל? אצל זוגות מעורבים, מעבר למורכבות הקיימת בכל בית, נוסף נושא מאתגר המצריך תשומת לב, רגישות ותקשורת זוגית טובה.

כאשר זוג מעורב דתיים וחילוניים מעוניין לתכנן חופשה, עליו בראש ובראשונה לזכור כי מטרת העל שלהם היא – ביחד ובשמחה. גם ובעיקר בעיני ההלכה ורוח התורה – הערך החשוב של השותפות והביחד תופס מקום רב ומיוחסת לו חשיבות על כל פרטיו. בסופו של דבר החופשה שתהיה תהווה מראה נהדרת לזוגיות שלהם ולעבודה העצמית והזוגית שקדמה לה.

קחו אחריות על ההנאה שלכם

תרצו לשמוע עוד על תכנית "התקשרות זוגית"?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם:

ניתן להביט על אותה יציאה לחופשת הקיץ כיצירה משותפת של בני הזוג, של המשפחה, ועל כן האחריות להצלחה גם היא משותפת. שני הצדדים אחראים באותה מידה על ההנאה ועל הזרימה.
אשמח לשתף אתכם בתובנות העיקריות שהתגבשו אצלי תוך עבודה של שנים רבות עם זוגות מעורבים דתיים וחילונים.

הטיפים שלנו לתכנון חופשת קיץ משפחתית מוצלחת

  1. נשמור על ראש ולב פתוח – נזכור שהכל התחיל באהבה המשותפת שלנו וברצון העמוק לעשות טוב אחד לשנייה, למשפחה ולילדים. נבין כי ההלכה היא רחבה ויש בה דורי דורות של פתרונות למקרים רבים וסבוכים.
  1. נאתר את הצרכים הספציפיים של כל אחד מבני הזוג בחופשה, במילים ובדיוק – צרכים צריכים להתקיים, יש להם מקום. איתור הצרכים נעשה באמצעות תקשורת זוגית חיובית, ראשית יש לתת שם לצורך, לזקק אותו ולהכיר בו. חשוב לשבת יחד בזמן שהוקדש במיוחד לתכנון החופשה, להקשיב ולכתוב מה כל אחד מבקש בפירוט.
  2. נבנה מודל חופשה – בניגוד לספונטניות שמאפיינת חלק נרחב מן החופשות, כאן הכלל הוא הפוך! הימנעו מהפתעות. השקיעו זמן ותשומת לב בתכנון כל פרט ופרט בחופשה, בררו על המקומות אליהם תלכו, הכינו מראש רשימת מקומות בהם תוכלו לרכוש מזון שיתאים לכם, מסעדות וכד'. התייעצו עם זוגות מעורבים דתיים וחילונים דומים שכבר היו שם . מצאו את המשותף והמגשר ביניכם, אין צורך להעצים את הקונפליקט אלא לקחת אחריות ולהוביל את המשימה אל היעד המבוקש.
  3. עשה לך רב – בקשו ליווי וייעוץ מקצועי ומצאו סמכות הלכתית – החיים שלנו משתנים ודינמיים, השינוי איננו שלילי אלא עובדה קיימת. אחרי שהבנו שהחופשה לא תהיה בדיוק מה שאני רוצה או מה שאת רוצה אלא שילוב של הצרכים והמציאות גם יחד, עלינו למצוא מורה הוראה בעל כתפיים רחבות וניסיון רחב בתחום הספציפי הזה של בעלי תשובה וזוגות מעורבים, על מנת שיראה לנו דרך שנוכל ללכת בה בביטחון ובאמונה.

 

אנחנו בעמותת התקשרות – מחברים קצוות בבית, מכירים וחיים את הסוגייה, כולנו זוגות מעורבים – דתיים וחילונים, שעשו עבודה פנימית וזוגית עמוקה ונמצאים כאן כדי להגיש לכם עזרה ולמנף את האתגרים שניצבים בפניכם  לכדי יצירה זוגית משותפת ומוצלחת.

רוצים להמשיך ולדון בנושא?
כנסו לקבוצת הפייסבוק של זוגות דתילונים "בין קודש לחול-זוגות דתילונים ביחד:

עמי ברעם – מייסד עמותת התקשרות זוגית, מגשר ויועץ זוגי .